chinese horoscoop berekenen Chinese karakterhoroscoop berekenen kun je beter bekijken met een browser die web standards, ondersteunt, dan ziet je horoscoop er even wat mooier uit. Normaal is een daghoroscoop een willkeurig gekozen tekst die dus met astrologie of horoscoopstanden weinig uitstaande heeft. In ons geval is dat anders omdat we ons wel richten op astrologie en de specifieke energie van een bepaalde dag. Daarom ook zie je de dagen apart genoemd.

chinese horoscoop


Chinese astrologie achtergronden AstroBootdaghoroscoop Chinese astrologie

De chinese astrologie is ouder dan de westerse astrologie en berust op de zogenoemde maanhuizen, dat zijn 28 sterrenbeelden, maar wat nog belangrijker is op een doortimmerde levensfilosofie, op diepe wijsheid. De chinese astrologie geeft je diepe informatie die een zeer welkome aanvulling is op de westerse astrologie.

Hier vind je een betaalbare uitwerkingen van de chinese horoscoop die je geheime karakter. Daarnaast werk ik aan de chinese beschrijving van je beroepsleven en je liefdesleven. Vooral die twee laatste beschrijvingen zijn nieuw en zul je nergens anders vinden.


Je chinese karakterhoroscoop kort en krachtig met voorspelling voor € 1.30 Klik hier


 • Nu nog alleen de westerse uitwerking, de chinese komt
 • Wil je weten wat jouw sterrenbeeld zegt over hoe jij bent in de liefde? Klik hier voor € 1.30


 • Alles weten van je relatie voor € 1.30? Klik hier • Hoe werkt deze site?

  De hoofdonderwerpen vind je
  in het mosgroene menu hierboven. Het menu hier
  geeft je de mogelijkheid om verder te lezen over onderwerpen die deze pagina zelf betreffen.
  Achtergronden van de Chinese astrologie

  De Chinese Astrologie berust op de oude Chinese Filosofie. Het universum bestaat daarin uit Hemel, Aarde en de mens. Hemel en aarde vallen onder de natuurwetten, de mens onder de moraal. Moraal is gebaseerd op vriendelijkheid, wijsheid en eerlijkheid.

  De psychologie zegt dat de mens bestaat uit een gedeelte dat bij iedereen gelijk is, namelijk de geest en een gedeelte dat bij iedereen verschillend is. Dit gedeelte wordt gevormd door ervaringen, leren en de omgeving.

  De menselijke persoonlijkheid berust op het samenspel van 5 elementen; dit samenspel verandert steeds. De kern van het leven van de mens is verandering. Het meest diepzinnig wordt dit weergegeven in het boek I Tjing, maar je kunt de chinese astrologie niet begrijpen wanneer je niet bent doordrongen van deze voortdurende verandering. Deze opvatting sluit overigens aan bij het vroeg Griekse denken van b.v. Empedokles, en eveneens bij de Westerse mystici.

  Dat wil zeggen: de "echte" chinese astrologie weerspiegelt de diepere kennis over de mens, zoals die ook in de apocriefe westerse filosofie al eeuwenlang wordt doorgegeven; in tegenstelling tot de gewone westerse astrologie die gebaseerd is op het aristotelische denken, waar de Westerse cultuur zoveel baat bij heeft gehad.

  De jaardieren, maandieren of sterrenbeelden

  De chinese astrologie die bij ons populair geworden is berust op de zogenoemde Ba Zi Chinese Zodiak. Daarin worden de sterrenbeelden weergegeven als dieren; en deze dieren komen uit het Boedhisme. De dieren gelden voor een jaar, maar zijn slechts een klein onderdeel van de chinese astrologie. Het is dus niet zo dat de chinese astrologie zegt dat alle mensen die in hetzelfde jaar geboren zijn, hetzelfde karakter hebben.

  Yin - Yang
  Het Chinese wijsheidsboek 'I Tjing,Het Boek der Veranderingen is de complete uitwerking van Yin en Yang, de mannelijke en vrouwelijke oerprincipes. Yin wordt genoemd 'het bewolkte, sombere of het weke', Yang ' de in de Zon wapperende banieren, dat waar licht op valt of het vaste'. Zij stellen de oertoestanden in de werkelijkheid of uiterlijke zichtbare wereld voor, die elkaar steeds afwisselen. Zij veroorzaken door hun verandering en overgang het ontstaan van de zichtbare wereld. Yin en Yang werken als tegengestelde of aanvullende krachten, zoals dag en nacht, licht en donker, zomer en winter. Yin en Yang volgen 'TAU' of de universele wet.

  yin yang vervolg