horoscopen
 

klassieke astrologie

Klassieke Astrologie

: Recensie van de uitgave BRES 243 over klassieke astrologie. horoscoop

Je chinese karakter-
horoscoop kort en krachtig met voorspelling voor € 1.30 Klik hier

 • Wil je weten wat jouw sterrenbeeld zegt over hoe jij bent in de liefde? Klik hier voor € 1.30


 • Alles weten van je relatie voor € 1.30? Klik hier
 • Je volledige Geboorte-
  Horoscoop met tekening en standaardinterpretatie 25-30 pp voor 1.30 Klik hier
 • Diepgaand Tarotconsult online voor € 1.30 Klik hier

 • Diepgaande karakter-
  beschrijving van je sterrenbeeld voor € 1.30: click hier
 • Je naamhoroscoop/de geheime betekenis van je naam voor € 1.30 Klik hier
 • Je complete numeroscoop voor € 1.30 Klik hier
 • Horoscoop: reactie
  At 11-01-2006 11:10 , you wrote:

  Onderwerp Re: Betr.: Re: geboortehoroscoop A...
  aangezien van de meerdere horoscopen die ik besteld had die van u de enige was die de waarheid op een juiste wijze heeft benaderd ga ik me aanmelden. Tevens zou ik graag voor mezelf een zielshoroscoop willen bestellen.

  A.V.


  astrologie
  Astrologie overzicht
  NIEUW: BEZOEK het ASTROLOGIE FORUM als u vragen heeft

  Tijdschrift Astrologie Compleet van AstroBoot Horoscopen. Schrijf in op het gratis tijdschrift Astrologie Compleet

  Het tijdschrift is breed van opzet en gaat over alle aspecten van de nieuwe astrologie.

  Klassieke astrologie recensie vervolg

  Astrologie als geloof: Hoe astrologen denken: mooi overzicht in Bres 243, april/mei 2007

  Samenvattend is de mening van astrologen "astrologie is alles en alles is astrologie". Daarom hoeft de astroloog ook nergens iets van te weten, wetenschap is daarbij vooral extreem uit den boze: door de astrologie weet de astroloog alles al van alles, met name de psychologie, de natuurkunde en de medische wetenschap zijn verre minderwaardig aan de astrologische kennis waarover astrologen beschikken, daarbij gaat het dan met name over de astrologische kennis van voor de middeleeuwen, want genoemde wetenschappen zijn het product van de verlichting en van de egocentrische, zichzelf actualiserende mens.

  Dit zijn de de opvattingenen die ook heersen in orthodox gelovige kringen. Het is dan ook geen toeval dat Calvijn wordt geciteerd als autoriteit, het is geen toeval dat zich onder de astrologen een astroloog priester bevindt en het is geen toeval dat er een theologe bij is die door de astrologie een verdieping van haar geloof heeft gevonden.

  Heel saillant is het dat de astroloog zelfs meent dat de belangrijke in het westen en midden-oosten heersende godsdiensten eigenlijk astrologie zijn. Astrologen houden zich inderdaad voor de gezanten en rechterhanden van god zelf, en achten zich ver verheven boven normale stervelingen die moeten worden geleid naar het gebied waar absolute vrijheid heerst.

  Feiten

  Alle astrologen die hier aan het woord zijn gebruiken dezelfde astrologische gegevens en dezelfde ongeveer 45 astrologische formules. Zonder uitzondering gaat het om de zogenoemde exoterische astrologie, ook als het woord "esoterisch" wordt gebruikt. Deze astrologische gegevens gebruiken alle astrologen, dus niet alleen de "klassieke".

  De verschillen die worden gemeld zijn slechts cosmetisch van aard, de inhoud is gelijk, de verpakking is alleen anders. Om een voorbeeld te geven. In Nederland geldt Karen Hamaker-Zondag als de autoriteit op het gebied van de psychologische astrologie. Ze schreef een boek waarin de regels worden opgesomd hoe je de dood moet voorspellen. Het zijn dezelfde regels als waar de "klassieke astrologen" zich op beroepen en waarvan ze beweren dat ze zijn verloren gegaan en opnieuw moesten worden ontdekt.

  Nederland kent al tientallen jaren een eminente astroloog die in alle bescheidenheid werkt met deze als "klassiek" aangeduide uitgangspunten en technieken. Het gaat daarbij om Johan Lighteneigen. Nergens wordt hij vermeld. Het is dus onjuist dat de klassieke astrologie opnieuw ontdekt zou moeten worden. De schrijvers kennen gewoon de literatuur niet.

  Alle zogenaamde vernieuwingen waar de astrologen in dit nummer van BRES het over hebben zijn vermeld in Fred Gettings "Dictionary of Astrology" dat gepubliceerd werd in 1985. Uitzondering vormt de "zwarte zon en maan" van George Bode. De Bode-theorie wordt alleen aangehangen door een handjevol Nederlandse astrologen en een paar Franse volgelingen van Carteret.

  Er is uitgebreid onderzoek gedaan naar het thema dat Birchfield aanreikt. Deze methode is evenmin nieuw, hij heet in de literatuur de Jonas methode. Resultaat: nul. Er is echter wel enig resultaat gevonden bij toepassing van een modernere techniek en dan natuurlijk door iemand met verstand van zaken, d.w.z. een medisch geschoold iemand, niet iemand die alleen weet heeft van een [ gedeelte van ] de astrologie. Millard vond het volgende: conceptie kan slechts plaatsvinden als de transiterende maan een oppositie vormt met een planeet in de horoscoop van de vrouw. Een ander interessant resultaat van onderzoek van Millard en Fagan luidt: Als op de verjaardag van de vader voor de geboorte de transiterende venus zich bevindt op de cusp van een van de vaste huizen, dan wordt het een meisje; als jupiter zich daar bevindt wordt het een jongen [ placidus huizen].

  Jan Diek van Mansvelt is duidelijk geschoold en levert dan ook resultaten waarop kan worden voortgebouwd.

  Aan de basis van alle opstellen in Bres ligt de opvatting dat astrologie een wetenschap is. Dat is onjuist. Astrologie is geen wetenschap en astrologen zijn geen wetenschapsmensen. Dat laatste blijkt al direct uit het feit dat op 2 uitzonderingen na de schrijvers de literatuur niet kennen, alleen sweeping statements debiteren zonder enige onderbouwing, een afkeer hebben van alles wat controleerbaar en feitelijk is; begrippen niet definieren, niet op de hoogte zijn van wat er in de wetenschap voor vorderingen zijn gemaakt. Dat zijn allemaal kenmerken van borrelpraters, maar niet van wetenschapsmensen.

  ============================================

  Klassieke astrologie; recensie: lees hier verder

  zelfontplooiing Algemene inlichtingen over de site AstroBoot
  l