horoscopen
 

klassieke astrologie

Klassieke Astrologie

: Recensie van de uitgave BRES 243 over klassieke astrologie. horoscoop

Je chinese karakter-
horoscoop kort en krachtig met voorspelling voor € 1.30 Klik hier

 • Wil je weten wat jouw sterrenbeeld zegt over hoe jij bent in de liefde? Klik hier voor € 1.30


 • Alles weten van je relatie voor € 1.30? Klik hier
 • Je volledige Geboorte-
  Horoscoop met tekening en standaardinterpretatie 25-30 pp voor 1.30 Klik hier
 • Diepgaand Tarotconsult online voor € 1.30 Klik hier

 • Diepgaande karakter-
  beschrijving van je sterrenbeeld voor € 1.30: click hier
 • Je naamhoroscoop/de geheime betekenis van je naam voor € 1.30 Klik hier
 • Je complete numeroscoop voor € 1.30 Klik hier
 • Horoscoop: reactie
  At 11-01-2006 11:10 , you wrote:

  Onderwerp Re: Betr.: Re: geboortehoroscoop A...
  aangezien van de meerdere horoscopen die ik besteld had die van u de enige was die de waarheid op een juiste wijze heeft benaderd ga ik me aanmelden. Tevens zou ik graag voor mezelf een zielshoroscoop willen bestellen.

  A.V.


  astrologie
  Astrologie overzicht
  NIEUW: BEZOEK het ASTROLOGIE FORUM als u vragen heeft

  Tijdschrift Astrologie Compleet van AstroBoot Horoscopen. Schrijf in op het gratis tijdschrift Astrologie Compleet

  Het tijdschrift is breed van opzet en gaat over alle aspecten van de nieuwe astrologie.

  Klassieke astrologie recensie, deel; 3

  Astrologie als geloof: Hoe astrologen denken: mooi overzicht in Bres 243, april/mei 2007

  Het charmante van astrologie is dat er voor elk wat wils is. Dat komt doordat astrologie een taal is. Die taal is voor iedereen en al naar gelang wat iemand te zeggen heeft, gebruikt hij/zij die taal.

  Als iemand alles graag ziet vastgelegd in wetten en voorschriften dan laat hij/zij de planeten bepalen wat er zal gebeuren en hoe. Dit is het meest voorkomende gebruik van astrologie; steeds wordt er een nieuwe naam voor bedacht. De nieuwste naam heet "klassieke astrologie".

  Als iemand graag een eenvoudige verklaring voor de hele schepping heeft, en die graag ziet als een vastgelegde ordening, dan gebruikt hij/zij daarvoor weer de astrologie, de nieuwste variant van dit gebruik heet "structurele astrologie".

  Als iemand graag een eenvoudige verklaring heeft voor ziekte en gezondheid, ook dan kan hij weer de astrologie gebruiken en noemt dat dan medische astrologie.

  Als iemand de behoefte heeft om de priester/goeroe te spelen die anderen zal inleiden in de goddelijke mysterieen, ook dan zal de taal die astrologie is een handig hulpmiddel zijn.

  En als iemand alle godsdiensten als inferieur aan de astrologie wil verklaren, ook dan is de taal die astrologie is, een dienende maagd.

  Tot slot

  De leukste grap staat bij de inleiding. Daar gaat de hoofdredacteur ervan uit dat de astrologie die in dit nummer wordt aangeboden wetenschap is en dat het medisch wetenschappelijk vaktijdschrift The Lancet eigenlijk aandacht zou moeten besteden aan deze geweldige wetenschap, want Calvijn heeft geschreven dat de astrologie nodig is om het juiste tijdstip voor aderlating te bepalen.

  Zouden de astrologen die aan het woord zijn zich echt nog per hondenkar voortbewegen op zoek naar hun aderlater als ze een angina pectoris krijgen? En zouden ze zich ook in beukennoten laten uitbetalen, want in hun ideale tijd was het geld nog niet uitgevonden. Of maken ze gewoon gulzig gebruik van alle verworvenheden van de moderne wetenschap en verzinnen ze met een gul gebruik van de sociale psychologie perfecte reclamepraatjes om de buidel ook een beetje gevuld te krijgen?

  Een inspirerende aflevering deze BRES, waarin onbedoeld wordt duidelijk gemaakt wat er mis is met astrologen. Nu nog een aflevering die gewijd is aan astrologie zelf en niet aan de praktijken van astrologen en hoe die de ombewezen stellingen uit verouderde astrologische handboeken gebruiken, een aflevering die antwoord geeft op de vraag: Hoe maak je van astrologie een wetenschap? Is dat mogelijk? Zo, ja hoe, zo nee, waarom niet.

  ============================================

  zelfontplooiing Algemene inlichtingen over de site AstroBoot ROR
  l