astrologie celzouten

Astrologie celzouten

tekorten en toewijzingen in de medische door Dr Martin Boot
Zoeken op Astroboot
Zoeken op Astrologie Horoscopen

Astrologie celzouten

tekorten en toewijzingen in de medische astrologie, deel 2.

Astrologie en gezondheid

Voor Overzicht celzouten volg deze link.

Astrologie celzouten. Dit is deel 2 van de studei over astrologie en celzouten of minerlaa zouten.

Er zijn 12 verschillende celzouten. Deze worden aangevuld met nog 15 andere. Ik bespreek hier de 12 van Schuessler.

Celzout/ mineraalzout Functie Horoscoopfactor
Kalium Chloride Algemeen binding en opbouw van vezels [ bindweefsel]. De grootste reserve hiervan bevindt zich in de bronchiën, bij tekort wordt deze reserve aangesproken. Daardoor ontstaat een slijmerige hoest. Kalium Chloride beïnvloedt de werkzaamheid van de klieren. Bij gebrek wordt het bloed dikker door de vrijkomende vezels.

Psychisch loslaten van negatieve mentale energie: zorgen om de toekomst; angst voor tegenslag; krampachtig vasthouden van oude denkbeelden; denken niet stilzetten. Maakt de geest soepeler.

Indicatie reguleert de vloeibaarheid van het bloed, hardhorigheid, neiging tot overgewicht, zwelling van de klieren, slijmhoest, cóuperose , gerstekorrels, rode adertjes. Ontgift het bloed van zowel chemische als elektromagnetische belasting; chronische ontstekingen. Alcohol en overbelasting van de bloedstroom verbruiken veel Kaliuum Chloride.

=================

Tweelingen
Kalium Phosphoricum Algemeen middel tegen uitputtingsverschijnselen van psychische of lichamelijke aard; maakt in combinatie met met natrium chloratum nieuw weefsel aan. antisepticum: maakt belastende stoffen onschadelijk. komt voor in hersen- en zenuwcellen, in bloed en spieren. Energiedrager, bindt lecithine.

Psychisch werken onder druk; dragen van verantwoordelijkheid. Op tijd rust nemen zodat er geen uitputting optreedt. Tegen moedeloosheid, schuchterheid, vreesachtigheid, pleinvrees en uitputting; ergernis en geen nee durven zeggen.

Indicatie bij herstel, slechte adem, bloedend tandvlees, terugtrekkend tandvlees, tandsteen; hoge koorts (boven 38,5C, helpt dit niet dan calcium phosphoricum en calcium sulfuricum toevoegen). Aanhoudend hongergevoel, ook direct na het eten. bij bijzondere inspanningen als aanvulling van de aangebroken reserves. In combinatie met natrium chloride zorgt kalium phosphoricum voor de opbouw van nieuw weefsel. Dunne darm meridiaan

=================

Ram
Kalium sulfuricum

Algemeen met Ferrum phosphoricum drager van zuurstof; bevordert regelmatige vernieuwing van de cellen. kalium sulfuricum zorgt ervoor dat zuurstof door de celwand heen in de cel kan doordringt. werkingsstof voor de alvleesklier. Stimuleert de stofwisseling. zorgt voor pigmentvorming; vormt de bovenste huidlaag. ontslakking [ samen met een dubbele hoeveelheid Natrium sulfuricum.]

Psychisch belangrijk voor het verwerken van mentale belasting, vaak voornamelijk door de omgeving. Maakt mentaal sterk en weerbaar. Laat je beheerst handelen en geeft je het overzicht. Wanneer je de angst hebt om niet alles op tijd af te krijgen, gehaast zijn en ongeduldig. Bij een groot tekort ga je je vasthouden aan de gewoontes.

Indicatie Chronische of onduidelijke problemen met de gezondheid; vooral na overbelasting. Beginnende suikerziekte, bij overbelaste alvleesklier. Bij een drukkend gevoel in de maag na teveel eten of teveel koffie geeft de Kalium sulfuricum verlichting. [ misselijkheid en overgeven ] Bij geeuwhonger, sterke behoefte aan frisse lucht, claustrofobie, psoriasis, huidziektes, pigmentvlekken (o.a. vitiligo), overgevoeligheid voor vocht. Lever meridiaan.

=================

Maagd
Magnesium phosphoricum Algemeen de opbouw van de beenderen; stuurt het vegetatieve zenuwstelsel en heeft daardoor invloed op hart, zenuwen, bloedsomloop, klieren, spijsverteringsorganen en de stofwisseling. Alle activiteiten van het organisme die los van de eigen wil gestuurd worden, dus ook de onwillekeurige activiteiten van het organisme vallen onder magnesium phosphoricum. Indirect beïnvloedt het ook de chemische basisprocessen van het lichaam.

Psychisch je niet gewaardeerd voelen, neiging tot blozen. Druk en stress vanuit een [ bedachte ] autotiteit buiten jezelf [ discipline en principes bij voorbeeld ]; machteloosheid, gedesoriënteerdheid, niet kunnen ontspannen. Malende gedachten zonder directe concrete aanleiding, innerlijke gesprekken met niet aanwezige personen. Gebrek aan eigen identiteit. stress. angst om niet alles op tijd af te krijgen, haast, ongeduld. Vaastklamopen aan principes en gewoonten.

Indicatie Kramp, plots optredende, stekende, borende pijn neutraliseert effecten van opwinding, spanning, stress, elektrosmog [ elektromagnetische belasting] ; humeurigheid, plankenkoorts. Veel trek in chocola is een aanwijzing voor eent magnesium tekort. onwillekeurige verkrampingen als buikpijn, kolieken, menstruatiekrampen, migraine in het beginstadium), plotselinge pijnscheuten, knobbelig gevoel in de hals. slaapstoornissen , opgeblazen gevoel, jeuk, blaasproblemen. Blaas meridiaan.

Leeuw
Lees ook de volgende Bijdragen over astrologie en westerse geneeskunst elders op Astrologie Horoscopen .