astrologie celzouten

Astrologie celzouten

tekorten en toewijzingen in de medische door Dr Martin Boot
Zoeken op Astroboot
Zoeken op Astrologie Horoscopen

Astrologie celzouten

tekorten en toewijzingen in de medische astrologie.

Astrologie en gezondheid

Voor Overzicht celzouten volg deze link.

Astrologie celzouten. In de 19e ontdekte Schuessler dat bepaalde minerale zouten essentieel zijn voor een goede gezondheid. Hij noemde ze celzouten een onderscheidde er 12. Dit getal komt mooi uit als het over astrologie gaat. Hier bespreek ik de algemeen aanvaarde opvattingen over deze celzouten.

Er zijn 12 verschillende celzouten. Deze worden aangevuld met nog 15 andere. Ik bespreek hier de 12 van Schuessler.

Celzout/ mineraalzout Functie Horoscoopfactor
Calcium Fluoratum Algemeen elasticiteit van het bindweefsel; werkt op de gewrichtsbanden, de weefsels, de vaten, de spieren, het tandglazuur en het beenderoppervlak. Een tekort leidt tot verrekkingen die niet meer te herstellen zijn of er ontstaan verhardingen die niet meer soepel worden. De oppervlak beschermende hoornstof (keratine) wordt door calcium fluoratum gebonden. Bij een tekort komt de keratine aan de oppervlakte en wordt eelt gevormd.

Psychisch Ondoelmatig en krampachtig bescherming zoeken. De energie van de Calcium fluoratum komt vrij bij ontspanning, waardoor deze bescherming niet meer nodig is. Calcium fluoratum is goed bij te starre standpunten en de overtuiging dat je steeds wordt aangevallen. Calcium fluoratum heeft te maken met verharding, zowel lichamelijk als mentaal en maakt flexibel, zowel van lichaam als van geest, geeft incasseringsvermogen en versterkt de spieren.

Indicatie eeltplekken, hoornstof (vooral aan de hielen), huidkloven, peesknopen, platvoeten, spataderen, aambeien, cariƫs, slechte vingernagels, naar binnen vallende enkels, peesverrekkingen (abnormaal beweeglijke gewrichten, losse kaak), losse tanden

=================

Kreeft
Calcium Phosphoricum Algemeen voor de beenderopbouw, tandbeen. Het is een bloedopbouwend middel dat voor de aanmaak van eiwitten en cellen zorgt. Neutraliseert zuren en is een opbouwend middel na ziekte.

Psychisch hangt samen met het bestaan zelf. De weg van inspanning tot loslaten; vertrouwen in eigen kracht en mogelijkheden; geeft iemand ruggengraat. Dit is een celzout voor manifestatie, presteren en problemen bij overbelasting, verzet tegen verandering door angst om zekerheden te verliezen.

Indicatie bloedarmoede, slaapstoornissen, spierkramp, tintelingen en gevoelloosheid, gevoeligheid voor weersomstandigheden, vlug transpireren, blaffende hoest (vooral bij kinderen), te snelle polsslag, nervositeit, hoofdpijn door overbelasting, groeipijnen, na veel bloedverlies, restles legs syndroom, osteoporose. Kuitkramp. Neutraliseert verzuring. Dode vingers en handen. Groeipijnen bij kinderen. Bij een tekort ontstaat hevige trek in pikante gerechten, met name ketchup, mosterd en gerookte voedingswaar.

=================

Steenbok
Calcium sulfuricum

Algemeen in de lever, gal en spieren, slijmplossend, bevordert uitscheiding. Brandstof voor bindweefselcellen. maakt zuren in het bindweefsel weer vloeibaar, bevordert de doorlaatbaarheid van het weefsel en herstelt bloeduitstortingen. Zuivering.

Psychisch Alles of niets, wie niet voor me is, is tegen me. Gevangen in vaste structuren [ ouders, wetten , instanties.] Niet om kunnen gaan met beperkingen, niet op eigen benen gaan staan, gevangen in regels en rituelen. Verzacht dwarsliggers en nukkige personen. Angst voor het eigen leven en afkeer van anderen.

Indicatie vastzittende verkoudheid, etterende amandel en keelontsteking, chronische bronchitis, etterende middenoorontsteking, ontstoken tandvlees, abces, etterende fistel, reuma, jicht, open etterende wonden en chronisch etterende open wonden. Na een shock, wanneer het leven weer op gang moet komen. Vervuiling van bloed en lever, chronische open ontstekingen. Maag meridiaan.

=================

Schorpioen
Ferrum phosphoricum Algemeen hulp bij wonden en als eerste hulp middel in alle acute situaties. Het is bij uitstek het middel voor verwondingen, vooral wanneer er veel pijn mee gepaard gaat. Gunstige invloed op beginnende ontstekingsprocessen en verse wonden en kinderziektes in het beginstadium. Profylactisch ter versterking van het immuunsysteem en de algemene weerstand van het lichaam. Ferrum phosphoricum is een wezenlijk bestanddeel van de rode bloedlichamen; zuurstof in de rode bloedlichamen, waardoor dit tot de cellen kan worden getransporteerd.

Psychisch zelfvertrouwen en kracht om aan te kunnen wat er op je af komt. Versterking immuunsysteem, daadkracht en ondernemingslust.

Indicatie ontstekingen, verse wonden ( opgeloste mineraaltabletten in een papje op de wond), oorpijn, middenoorontsteking, oorsuizingen (doorbloedingsstoornissen), bonzend hoofd (hoofdpijn), concentratie problemen, geen sterke zon kunnen verdragen. Koorts tot 38,8C (vanaf 38,8C Kalium phosphoricum) en hitte (niermeridiaan). koffie, zwarte thee en cacao verbruiken veel ijzer.

Vissen


Voor deel 2 zie Astrologie Celzouten

Lees ook de volgende Bijdragen over astrologie en westerse geneeskunst elders op Astrologie Horoscopen .