De Ascendant in de Geboortehoroscoop

De ascendant wordt bepaald door het tijdstip van de geboorte en de geboorteplaats. Het is het dierenriemteken dat op het moment van geboorte aan de oostelijke horizon opkomt, met een latijns woord "ascendet", in het Nederland: "opkomt", of in de oudwerwetse statige taal van astrologen " rijst", "rijzend[e] is. Volgens de gangbare opvatting onder astrologen , in de zognoemde "exoterische astrologie" wordt steeds stellig beweerd dat het dierenriemteken dat op de ascendant staat, laat zien hoe je omgaat met je omgeving, wat je basishouding is en wat je manier is van de dingen benaderen.

Er zijn ook astrologen bij wie de fantasie flink op hol is geslagen en die beweren zelfs dat de asendant laat zien hoe je je geboorte hebt ervaren, vooral amateurs zijn gek op dit soort onbewijsbare interessantdoenerijtjes. Een astroloog als Adrian Duncan beweert bij voorbeeld dat iemand met steenbok ascendant de geboorte "aarzelend" heeft ervaren en iemand met Ram ascendant als een gevecht. Dat - zo beweren astrologen dus - is de eerste levensindruk en die wordt weergegeven door dit punt in de horoscoop, en die draag je dan je hele verdere leven bij je en steeds als je iets nieuws begint onderga je onbewust diezelfde belevenis opnieuw, waardoor dir horoscoop-symbool laat zien hoe je aan nieuwe dingen begint.

Dit is nog niet genoeg, nee, zo beweren de beroepsastrologen de ascendant staat ook voor het beeld dat anderen van je krijgen, voor de [ eerste ] indruk die je maakt.

Wil je meer weten over de betekenis van je ascendant, klik dan op het teken van de dierenriem dat bij je asendant hoort. Ik geef je daar de intepretatie van de ascendant zoals die te lezen is in mijn boek "Van Ram tot Vissen", en zoals die door mij uitgebreid is gecontroleerd en juist bevonden door ruim 1000 proefpersonen.

Als je geen idee hebt wat je ascendant is, maar wel weet wanneer, waar en hoe laat je bent geboren, dan kun je hier klikken om hem af te lezen.

ascendant

Ascendant duiden

online cursus astrologie:
zelf duiden  
Bereken de ascendant hier online
click op het sterenbeeld om de interpretatie van de asendant te zien
ramram   stierstier
 
tweelingentweelingen
 
kreeftkreeft
 
leeuwleeuw
 
maagdmaagd
 
weegschaalweegschaal
 
schorpioenschorpioen
 
boogschutterboogschutter
 
steenboksteenbok
 
watermanwaterman
 
vissenvissen
 
 
   

Published by Dr Martin Boot. niets mag worden overgenomen
Copyright 2003 Dr Martin Boot. All rights reserved.
Information in this document is subject to change without notice.

All Information is from sources believed to be reliable, but its accuracy cannot be guaranteed. Also the information is based on ongoing and in depth research by Dr Martin Boot; it is presented with reliable intent Readers using this information are solely responsible for their actions and invest at their own risk. Any/all unauthorized reproduction is strictly prohibited.