astrologie en bijbel
Horoscopen voor 1.30

Horoscopen helder en to the point: AstroBoot.

Astrologie en bijbel

Welke ster hadden de 3 koningen gezien?

Horoscoop en bijbel

de horoscoop van Jezus is niet bekend, hoezo astrologie en de bijbel?

Sterrenbeeld

Je kunt beginnen met de studie van je sterrenbeeld, een onderdeel van de horoscoop. Sterrenbeeld zie hier

astrologie en bijbel

artikelen over astrologie en horoscopen Wil je als eerste weten welke nieuwe artikelen er zijn op astroboot, click dan hier

 
Zoeken op AstroBoot

Astrologie en bijbel

De meest populaire en meest algemeen bekende delen van de bijbel zijn de teksten uit het zogenoemde nieuwe testament. Dat komt vooral doordat de RK-afdeling van het christendom deze teksten als haar primarie bron gebruikt.

was Matheus astroloog? Van de vier evangelieen is astrologisch gezien dat van Matheus het meest interessant. In deze tekst staan heel wat aanduidingen die gemakkelijk kunnen worden gezien als onderdelen van astrologie en de bijbel.

De wijzen uit het oosten

In de vulgaat worden ze genoemd "magi". Een meer verdachte term kon je eigenlijk niet gebruiken. Het betekent zoiets als kwakzalver. Iemand die wonderen doet. Amai, ook Jezus deed wonderen. Wat bezielde Matheus om Jezus in verband te brengen met magiers? De latere kuising van de tekst heeft er maar snel 3 koningen van gemaakt. waren het wellicht astrologen? Die hebben we tegenwoordig ook nog. Ze zijn even omstreden bij het wel onderrichte publiek en ze beweren zelf dat ze wonderen kunnen verrichten; ze menen de "kosmische sleutel" in handen te hebben. Dat ze ver verheven zijn boven wetenschappelijk geschoolden. Oei, wat bezielt Matheus?

En hoe zit het met de Ster die ze volgden? Er zijn allerlei voorstellen gedaan, een comeet, een nova, de conjunctie tussen Jupiter en saturnus. Maar het meest voor de hand liggende werd over het hoofd gezien.

Precessie Equinox Omstreeks het begin van onze jaartelling was er een belangrijk astonomisch fenomeen actueel. Het werd binnen onze cultuurkring ontdekt door Hipparchus, maar was al eeuwen bekend bij de Perzen, de tegenwoordige Iraniers. De precessie van de equinox. Het verschijnsel dus dat het lentepunt gelijdelijk verschuift in de loop der eeuwen.

Laat nu net om de geboorte van Christus het lentpunt in Vissen terechtkomen. Wie dan bedenkt dat Matheus in tegenstelling tot de andere evangelisten, sterk de nadruk legt op "het nieuwe koninkrijk"; dat hij als enige evangelist vertelt dat de apostelen vissers waren, dat ze nu "vissers van mensen" zouden worden volgens hun goeroe. En het begint langzamerhand voor de hand te liggen dat Matheus de astroloog onder de evangelisten was. Die het vissentijdperk zag aankomen.

Het vissentijdperk is dus het tijdperk waarin het lentepunt door het sterrenbeeld Vissen loopt. Matheus vatte kennelijk het christendom op als de religie van de nieuwe tijd, de religie van het vissentijdperk dus.

Het ramtijdperk Het oude testament draagt ook zo overduidelijk de kenmerken van het Ram tijdperk: de jaloerse tyrannieke en wraakzuchtige God bij voorbeeld. Ik ben de enige, ik heb overal voorrang, ik eerst: treffender kan de basisinstelling van de archetypische Ram niet worden omschreven. Wie niet voor mij is, is tegen mij. Ook de Ramgeborene Helmut Kohl had deze houding. Hij gebruikte hem op grond van zijn levenservaring echter niet om oorlog te voeren, bij voorbeeld tegen de Filistijnen.

Welke Ster? Ligt het niet voor de hand dat het gaat om de eerste ster uit het teken vissen dat de magi hadden waargenomen? En zouden ze wel echt naar Bethlehem zijn getrokken? Of ligt het meer voor de hand dat Matheus zijn astrologische kennis verborg onder de fabel van de 3 koningen?

Het einde van het Vissentijdperk

Wie goed kan lezen, ziet overal de tekenen van het verval van het Vissentijdperk. Voorop het verval van de RK kerk. Alleen nog geleid door zeer oude mannen die als de dood zijn dat iemand iets anders durft te denken dan zij voorschrijven. Alle misstanden die boven tafel komen, het onvermogen om tot eenheid te komen in de christenwereld. Wie ziet de eerste ster van het teken waterman?

Astrolgie en de bijbel zal niet de bron ervan zijn.

astrologie

Wil je in een snel overzicht over jezelf vraag dan de volgende informatie over jezelf op
  1. Temperamentenleer
  2. Astrologie als Gids

Valid XHTML 1.0 Strict