Horoscopen voor 1.30

Horoscopen helder en to the point: AstroBoot.

Astrologie en geluk

Hoe komt het dat mensen ongelukkig zijn en heeft astrologie een antwoord?

Horoscoop en geluk

In een normale horoscoop uitwerking wordt geen aandacht besteed aan hoe iemand gelukkig wordt.

Sterrenbeeld

Je kunt beginnen met de studie van je sterrenbeeld, een onderdeel van de horoscoop. Sterrenbeeld zie hier

astrologie en geluk

artikelen over astrologie en horoscopen Wil je als eerste weten welke nieuwe artikelen er zijn op astroboot, click dan hierZoeken op Astroboot

Astrologie en geluk

Een vraag die zich steeds weer opdringt aan mij als psycho-therapeut luidt:
  1. Hoe komt het dat mensen ongelukkig zijn?
Nu zijn me natuurlijk de antwoorden van de religies bekend, maar het bevredigt me niet om het leven op aarde af te doen als "lijden". Bovendien is het geen verklaring als je zegt: "Mensen zijn ongelukkig omdat ze leven".

Een van de redenen waarom ik niet van de muziek van Bach houdt, is dat die muziek juist deze boodschap doorgeeft: "Zorg nu maar dat je zo snel mogelijk van dit leven af bent, dan ben je binnen."

Het antwoord op de vraag hoe het komt dat mensen ongelukkig zijn is desalniettemin eenvoudig. Mensen zijn ongelukkig doordat ze het contact met hun kern kwijt zijn geraakt. Doordat ze dat contact hebben verbroken.

De volgende vraag luidt dan niet: Hoe komt dat? maar de volgende vraag luidt: Hoe kan dat contact worden hersteld? Er zijn heel wat technieken ontwikkeld in de psychotherapie voor mensen die aan dit probleem willen werken. Over die technieken wil ik het hier echter niet hebben. De vraag luidt hier:

Draagt ook astrologie bij aan dit mogelijke herstel?

Wie onder "astrologie" de gangbare toepassing ervan verstaat, weet dat hierin de vraag naar de "kern" niet wordt gesteld. Deze vorm draagt dus niet bij aan de oplossing van het probleem van de ongelukkige mens.

De kern

Er is echter wel een andere vorm van astrologie en daarin kan de vraag naar de kern wel worden gesteld. Voor het gemak neem ik de gewone westerse planeetastrologie. De vraag luidt dan:

Is er een centrale planeet die kan worden beschouwd als symbool voor de kern? In deze vorm is de vraag verkeerd gesteld. In deze vorm suggereert de vraag dat er een soort hierarchie is met een hoogste of belangrijkste planeet en een serie paladijnen. Als het om "de kern" gaat vallen begrippen als "belangrijk", de "hoogste" etc weg.

Als het om de kern gaat ligt eerder het beeld van de kernsplitsing voor de hand. Een soort oerbron die zich heeft gesplitst in een serie deelaspsecten. En inderdaad er is een kernplaneet in de westerse astrologie die zich heeft gesplitst in deelaspecten die symbolisch worden aangeduid door andere planeten.

Die andere planeten zijn dus ondenkbaar zonder de kernplaneet. In
Astrologie en bewustzijn wees ik op de 3 fasen van bewustworden die de mens doorloopt. Past het idee van de kernplaneet en de afsplitsing daar ook in?

Het antwoord luidt Ja.
  1. Fase 0: de mens is zich van geen afsplitsing bewust en laat zich voortdobberen op alles wat langskomt.
  2. Fase 1: De mens wordt zich van de afsplisting bewust en identificeert zich met een van de afzonderlijke planeten.
  3. Fase 2: De mens herstelt het contact met de kernplaneet.


Het antwoord op de vraag: hoe komt het dat mensen ongelukkig zijn, luidt: De mens die ongelukkig is bevindt zich in de eerste 2 fasen van bewustwording. Tot zover de theorie.

De praktijk: wat heb ik hier aan?

Voor mij als psycho-therapeut geldt net als voor Goethe, dat alleen dat werkelijk is, wat werkt. Dus: mooie theorie, maar hoe zet ik dat om in een trefzekere behandeling? Eenvoudig met de volgende stappen:
  1. Ontwerp een test waaruit komt waar de onevenwichtigheid tegenover de kernplaneet ligt.
  2. Ontwerp een gesprektherapie waarin niet de uitslag van de test besproken wordt, maar waarin het contact met de kern wordt hersteld.
Is me dat gelukt? Jawel, in de door mij ontworpen esoterische psychotherapie werk ik al meer dan 20 jaar op deze manier.
  1. De tetst die ik ontworpen heb ik super-eenvoudig en uitgebreid uitgeprobeerd, o.a.via feed back van de lezers van astroboot.
  2. De resultaten van de esoterische psycho-therapie kan men nalezen in de boeken over de midlife crisis en leven kun je leren die kunnen worden gevonden op www.astroboot.com

Kan iemand gelukkig worden

Het antwoord van de religies in de trant van "zit de ellende maar uit, je geluk komt in de hemel, in ieder geval na dit leven" hoort bij bewustzijnfase 0 en 1. Het is niet de waarheid over het leven op aarde. Iedereen die zich wil inzetten en die er rijp voor is kan gelukkig worden in dit leven.

astrologie

Wil je in een snel overzicht over jezelf vraag dan de volgende informatie over jezelf op
  1. Temperamentenleer
  2. Astrologie als Gids

Valid XHTML 1.0 Strict