Horoscopen voor 1.30

Horoscopen helder en to the point: AstroBoot.

Astrologie en Kerstmis

Hoe het Xristendom aan zijn feesten komt.

Sterrenbeeld

Je kunt beginnen met de studie van je sterrenbeeld, een onderdeel van de horoscoop. Sterrenbeeld zie hier

astrologie en Kerstmis

artikelen over astrologie en horoscopen Wil je als eerste weten welke nieuwe artikelen er zijn op astroboot, click dan hier

 
Zoeken op AstroBoot


Wie weinig op de hoogte is zal denken dat Kerstmis een christelijke feestdag is. De geschiedenis laat mooi zien hoe xristenen aan hun feesten komen.

Een van de eerste wetenschappelijke observaties die de mens op het noordelijk halfrond deed was dat de zon daar ieder jaar op een laagste punt kwam en dan weer opnieuw in licht en kracht toenam. Omdat de mens nu eenmaal geneigd is, ervan uit te gaan dat alles uitsluitend om hemzelf draait, werd al snel de mare gevonden dat de zon ieder jaar sterft en dan weer opstaat. Die opstanding moet gevierd worden natuurlijk. En zo ontstond het feest dat bij voorbeeld julefeest werd genoemd. Het duurde van de kortste dag tot 6 januari.

Eeuwen later ontstond het xristendom, een van de verschrikkelijke verbasteringen van de leer van Jezus. Deze verbastering komt erop neer dat het leven op aarde gezien wordt als een kwelling en dat je er goed aan doet, je zoveel mogelijk op de dood te richten en het leven op aarde zo goed mogelijk voor jezelf en alle anderen te verzieken met praatjes over de dood, schuld, straf, pijniging, kommer en kwel.

Feesten en plezier, genieten en vrolijkheid zijn verboden in deze afgrijselijk leugenvariant van de oorspronkelijke "blijde boodschap". Aangezien het xristendom een op de dood gerichte serie fantasieen is, zaten ze zonder feesten en om zich in te dringen in de Noordelijke cultuur namen ze daarom maar het julefeest over en noemden dat naar zichzelf Xristmas, in het Nederlands Kerstmis. En 6 januari namen ze dan ook gelijk maar mee: Epiphanie, in het Nederlands 3 koningen.

Kort gezegd: Kerstmis is een astrologisch feest, zoals alles wat met het leven zelf te maken heeft, gekaapt door het Xristendom. Deze techniek van het wegkapen van belangrijke zaken uit andere culturen is een van de belangrijkste handelsmerken van het xristendom gebleven.

Bon natale.

astrologie

Valid XHTML 1.0 Strict