Kwadranten Astrologie quadranten.

Energetische astrologie is ouder en dieper dan de normale westerse.
 
image
De Hemisferen worden ieder nog gehalveerd en zo ontstaan 4 delen van de horoscoop. Genoemd Kwadranten ook wel gespeld als quadranten.

Wie de hemisferen goed heeft begrepen kan zelf de theoretische betekenis van elk van de kwadranten samenstellen. Deze eenvoud is wat velen trekt in de astrologie. Helaas is die eenvoud bedriegelijk doordat vergeten wordt dat de theorie nog een praktische invulling moet krijgen.

Interpretatie

zelfontplooiing In de horoscoop interpretatie ziet de verdeling in kwadranten er als volgt uit:

Het eerste kwadrant verbindt De Noordelijke met de Oostelijke hemisfeer.
eerste kwandrant


Betekenissen kwadranten
 1. Het eerste kwadrant. De Oostelijke hemisfeer beschrijft de processen die samenhangen met ik-gestuurde motivatie. De IC / MC verdeling verbeeldt de processen die samenhangen met de begrippen "ik" en "de ander" als een continuum. De Noordelijke hemisfeer beschrijft de processen die samenhangen met ik-vorming. De ontplooiing van het "zelf". Wanneer in een horoscoop de meerderheid van de planeten en hemellichamen zich links onder in de horoscoop bevinden, zegt men dat de nadruk ligt op het eerste kwadrant.

  Hieruit kan de conclusie worden getrokken dat de persoon bij wie deze horoscoop hoort sterk om zichzelf draait. Voorbeelden

  George W Bush Prins Bernhard
 2. tweede kwandrant
  Het tweede kwadrant.De Westelijke hemisfeer beschrijft de processen die samenhangen met de ontdekking van de tegenpool, de ander in persoonlijke zin. De Noordelijke hemisfeer beschrijft de processen die samenhangen met ik-vorming. De ontplooiing van het "zelf". Wanneer in een horoscoop de meerderheid van de planeten en hemellichamen zich rechts onder in de horoscoop bevinden, zegt men dat de nadruk ligt op het tweede kwadrant.

  Hieruit kan de conclusie worden getrokken dat de persoon bij wie deze horoscoop hoort sterk om zichzelf draait, maar tegelijkertijd gevoelig is voor wat anderen denken. Voorbeelden

  Mussorgski Verdi Gerard Reve
 3. derde kwandrant
  Het derde kwadrant.De Westelijke hemisfeer beschrijft de processen die samenhangen met de ontdekking van de tegenpool, de ander in persoonlijke zin. De Zuidelijke hemisfeer beschrijft de processen die samenhangen met "de "wereld"; het objectieve en objecten. Wanneer in een horoscoop de meerderheid van de planeten en hemellichamen zich rechts boven in de horoscoop bevinden, zegt men dat de nadruk ligt op het derde kwadrant.

  Hieruit kan de conclusie worden getrokken dat de persoon bij wie deze horoscoop hoort sterk om "anderen" draait . Voorbeelden

  Pieter van Vollenhoven Mellie Uyldert Dirk Scheringa
 4. vierde kwandrant
  Het vierde kwadrant.De Oostelijke hemisfeer beschrijft de processen die samenhangen met ik gestuurde motivatie. De Zuidelijke hemisfeer beschrijft de processen die samenhangen met "de "wereld"; het objectieve en objecten. Wanneer in een horoscoop de meerderheid van de planeten en hemellichamen zich links boven in de horoscoop bevinden, zegt men dat de nadruk ligt op het vierde kwadrant.

  Hieruit kan de conclusie worden getrokken dat de persoon bij wie deze horoscoop hoort sterk gericht is op persoonlijk een rol spelen in de wereld. Voorbeelden

  Bach Theo van Gogh Rita Verdonk Benjamin Netanjahu Beatrix


 

Concreet?

De informatie die we hier geven vind je nergens anders.
 
Tot zover de theorie. Probleem in de astrologische literatuur is dat het na de theorie ophoudt. Er wordt doorgaans geen vertaling gemaakt naar het gewone leven van alledag. Dat is ook de reden waarom er zoveel klachten zijn over de vaagheid van astrologische uitspraken. Dat verwijt is echter niet terecht aan de astrologie gericht. Astrologen hebben de taak om de theorie om te zetten in concrete en hanteerbare uitspraken.

Mijn bemoeienissen met astrologie gaan juist daarover. image

temperamentenleer
 
 
image

Kijk ook eens hier De Geboortehoroscoop