Astrologie Horoscopen Sterrenbeelden

Kritisch, wetenschappelijk onderbouwd en to the point: AstroBoot

astrologie planeten
Zoeken op AstroBoot Horoscopen
Astrologie Planeten flower

Astrologie Planeten

. Hemellichamen als karaktereigenschappen. Astrologie planeten heeft een symbolische taal ontwikkeld, die ook op het karakter van een mens kan worden toegepast.

In de esoterische psychotherapie die door mij werd ontwikkeld duiden duiden de astrologie planeten de volgende vermogens aan:
 1. Ik ben goed zoals ik ben: de zon
 2. Ik koester en word gekoesterd: de maan.
 3. Ik denk, leg verbanden en ben effectief: mercurius.
 4. Ik heb een lichaam en waardeer de ander om wie hij/zij is: venus.
 5. Ik kom tot actie, verover mijn eigen plaats en heb de moed om te transformeren: mars.
 6. Ik groei: jupiter.
 7. Ik pas me aan aan de groep waarin ik leef en kies het smalle pad: saturnus.
 8. Ik ben uniek: uranus.
 9. Ik zoek God in mijn innerlijk: neptunus.
 10. Ik sterf en ontsta opnieuw: pluto.
De 'theorie' is gegeven, de innerlijke logica ervan. De concrete toepassing op karaktereigenschappen ligt nu voor de hand. Het is een mooi voorbeeld van het denken in een symbolentaal en tegelijk een demonstratie van astrologisch denken en wat er achter zit. Kort worden in het onderstaande wat voorbeelden gegeven van welke karaktereigenschappen worden geassocieerd met de verschillende horoscooppunten en hemellichamen in afzonderlijke tekens. Het zal duidelijk zijn dat de plaatsing van een hemellichaam in een bepaald teken verregaande consequenties heeft voor de manier waarop het zich volgens de astrologie zal uiten in een karakterbeschrijving. Zon en maan worden elders zowel apart als in combinatie met elkaar beschreven. Ze zijn beide zeer belangrijk in een horoscoop, het zijn de beide 'lichten', het een de actieve pool, het ander de passieve pool.

Voorbeeld Mercurius in schorpioen De formule luidt: Ik denk, leg verbanden op de manier van een schorpioen. Dat wil zeggen, de verbanden gaan mij voornamelijk over geld en sex, eventueel over leven en dood. Ik ben tegelijk bevreesd dat ik met iets bezig ben dat niet geoorloofd is. Dus ik verberg mijn gedachten en de verbanden die ik leg houd ik zo lang mogelijk voor me. Daardoor ben ik weinig effectief.

Voorbeelden: Prins Charles, Joseph Biden, David Cameron , Marc Dutroux, Walt Disney, Grace Kelly, Hirsi Ali, John Lennon, Charles Manson , Pablo Picasso, Edward Schillebeeckx , Marco van Basten , Oscar Wilde.

Verdere informatie op AstroBoot Horoscopen over astrologie planeten

 1. Maan
 2. Zon
 3. Venus
 4. Mars
 5. Saturnus
 6. Chiron
 7. Pluto
 8. Neptunus
 9. Van Ram tot Vissen

Dr Martin Boot en Astrologie.

Mijn houding tegenover astrologie is er een van bewondering, enthousiasme en wetenschappelijk onderbouwde kritiek.