Horoscopen voor 1.30

horoscopen helder en to the point: AstroBoot.Artikelen over Astrologie: Dr Martin Boot: Astrologie software: StarSymphony Astrology Programma c DataPlan 2001-2003.Er zijn tientallen, ja honderden computerprogramma's in omloop die de berekeningen uitvoeren voor de leek en de beroeps-astroloog, voor de amateur en de professional op het gebied van de astrologie, sinds in de 80-er jaren van de vorige eeuw Matrix Software zijn peperdure BlueStar publiceerde. BlueStar bestaat nog steeds, en alle functies die toen door BlueStar werden gedefinieerd zijn in ieder goed computerprogramma voor astrologische berekeningen te vinden. BlueStar is ook nog steeds even slecht en onhandig geprogrammeerd: wie het programma wil gebruiken moet 17 MB downloaden.

Een goed computer programma voor astrologische berekeningen levert alles van huizen systemen tot midpoint-berekeningen maar ook alle gewone astrologie: de radix, de synastrische horoscoop, de combine, de composite, alle voorspellende horoscopen: de transits, van de return horoscopen minstens de solaar, de progressies volgens de verschillende systemen; en wellicht ook nog de standaard interpretaties voor minimaal de radix.

Daarnaast is een goed programma voor astrologische berekeningen eenvoudig te installeren en te bedienen, het beschikt over een uitgebreide tijd- en plaats-atlas, waar dan ook weer nieuwe plaatsen met hun coordinaten in kunnen worden opgenomen.

Star-Symphony heeft het allemaal, maar daarnaast ook nog een mogelijkheid om onderzoek te doen, ja zelfs voorspellingen van de koersontwikkelingen op de beurs zijn mogelijk. Het programma bevat een uitstekende leergang standaard-astrologie voor zowel beginners als gevorderden.

Voor wie is Star Symphony?De ontwerper heeft het gemaakt voor de beroepsastroloog, maar ik vind hem daarmee te bescheiden: Astrologie wordt langzaam maar zeker publiek bezit en StarSymphony is geschikt voor iedereen die astrologie een plaats in zijn/haar leven en dat van de haren/zijnen wil geven. Het is gemakkelijk te installeren en te gebruiken, het wordt uitstekend gratis onderhouden en het geeft nuchtere, maar zeer ter zake doende inlichtingen over hoe je horoscopen maakt en hoe de westerse astrologie in elkaar steekt op alle onderdelen die gemeenlijk in zwang zijn. Kortom: het is voor iedereen.

Slot Toen mijn boek Van Ram tot Vissen in 1981 uitkwam schreef Jan Maarten Toonder in Bres:

" Dit boek maakt een hele afdeling van de astrologische boekenkast in een klap overbodig."

StarSymphony maakt in een klap honderden astrologie-programma's overbodig; het is gemakkelijker te bedienen dan Astrolog en AstroMart en sneller; het is Nederlands dus verslaat ook dat andere sympathieke gratis programma astro123, en zo kan ik nog wel even doorgaan. We kunnen ons gelukkig prijzen dat de maker van het programma gewoon in Utrecht woont. En een bijkomend voordeel is dat nu iedereen alle echte astrologie en horoscopen tot zijn beschikking heeft en zich niet meer door commerciele rakkers in de maling hoeft te laten nemen. Voor de prijs van twee 09, switchpoint consultjes annex online betaalde horoscoop beschik je over een werkpaard dat je alles verder gratis geeft voor je hele familie en die van al je buren erbij.