de vader in de horoscoop

Energetische astrologie is ouder en dieper dan de normale westerse.
 
image

Wat zie je van je ouders in je horoscoo0p?

Wat zie je van je ouders nu in de horoscoop als je een van de factoren bestudeert die aan de ouders worden toegeschreven?

Zie je dan je echte ouders?

Dat lijkt me toch heel onwaarschijnlijk. Immers: de astrologische standen in je horoscoop zijn niet gemaakt door of afhankelijk van je ouders. Nee, deze standen zijn van jou, van de persoon die hoort bij de horoscoop.

Bovendien: wil je je ouders zien, dan moet je horoscoop dus identiek zijn aan die van je ouders. Dat is onmogelijk. Bovendien: hoe zouden die 2 identieke horoscopen in die ene van jou passen?

Je ziet dus niet iets van je ouders, maar iets van jezelf. En wat dan wel?

Dat wat je van je eigen psychologie projecteert op je ouders.

Voorbeeld

Laten we de zon nemen. De zon geeft aan de opvatting Dit ben ik wat je in dit leven wilt leren, welke eigenschappen en kwaliteiten je tot je beschikking wilt krijgen in dit leven kort gezegd: de groei die je in dit leven wilt doormaken.

Stel dat je daar een innerlijk verzet tegen hebt, dat je dit verzet moet zien te overwinnen. Dan wordt dat in je horoscoop weergegeven door een aspect van de zon met saturnus.

De valkuil

Dit verzet van jezelf projecteer je nu op een van je ouders. En de valkuil is dat je tegen die ouder een rancune opbouwt omdat je hem/ haar beschouwt als de oorzaak van je eigen aangeboren verzet tegen groei en ontwikkeling.

Vervolgens bouw je een leven vol rancune op tegen alles wat naar autoriteit riekt. Met alle vervelende gevolgen voor jezelf van dien. Zo houd je dus je eigen verzet tegen groei en ontwikkeling in stand en ontneem je jezelf alle levensvreugde.

Meer weten? Ga naar Van Ram tot Vissen