Wat betekent de maansverduistering?

Hoe lees ik mijn horoscoop?
 
image

Kijk in je horoscoop in welke huizen de Zon en maansverduistering vallenen lees de basis-interpretatie. Je kunt contact met me opnemen als je nader van gedachten wilt wisselen over wat het voor jou betekent.Polariteit Huizen 1 - 7.

Dit is de polariteit ik - jij in een op een relaties en natuurlijk ook je lichamelijkheid en hoe je uiterlijk overkomt. Dus mogelijkheid 1 is een periode van persoonlijke groei door interactie in een op een relaties. Een ideale tijd om eens dat ingewikkelde proces van projectie onder de loep te nemen: wat je ziet in de ander, ben je zelf. Je vraag luidt dus steeds: wat zie ik van mezelf. Verknoei je tijd niet aan gekissebis over hoe ... die ander toch wel is!

Je hebt 5 maanden de tijd hebt om je nieuwe inzichten te vergaren en in nieuwe persoonlijkheid om te zetten.

Polariteit Huizen 2 - 8

Dit is de polariteit van de waarden: je eigen hulpbronnen en de hulpbronnen die je aan anderen ontleent. Je bezit, je vaardigheden, je talenten en je portemonnaie. De dingen waarvan je denkt dat je er absoluuut niet buiten kunt. En ook wat je met anderen deelt aan bezit, de belasting, sommige astrologen voorspellen je likkebaardend een erfenis bij een eclips in het achtste huis en als je dan bedenkt dat dat 5 maanden gaat duren, dan kunnen er nog heel wat suikeroompjes en tantes het tijdelijke voor het eeuwige verwisselen. En ja, ook sex hoort er nog bij en emotionele zaken die je deelt of eigenlijk zou moeten delen maar liever voor jezelf houdt. Spannend dus zo'n eclips op de as 2 -8.

Polariteit Huizen 3 - 9

Dit is de polariteit van de relatie met de omgeving: je persoonlijke wereld en de maatschappij waarin je leeft: mensen, plaatsen en dingen waar je het meest vertrouwd mee bent, maar ook communicatie en je persoonlijke praktijken ook op spiritueel gebied. Een eclips hier zet je aan tot heroverwegen van al deze gewone dagelijkse dingen zodat je je meer bewust wordt van hoe je optreedt en communiceert.

Maar ook het grotere geheel komt ter sprake: hoe functioneer je binnen het maatschappelijk/economisch geheel, hoe ga je om met het onbekende, "buitenlandse", andere culturen, filosofieen, ideeen en regligieuze stelsels? En ook nog: hoe neem je deel aan het verkeer en hoe gedraag je je op reis en in de rechtszaal? Deze polariteit is de algemeen geldige van de laatste jaren; hij ligt dus in het bewustzijn van de mensheid als geheel zoals je wellicht dagelijks in de krant merkt.

Polariteit Huizen 4 - 10

Dit is de polariteit van prive en beroepsleven. De verhouding tussen gezin familie, huiselijk leven, de emotionele en spirituele band met je voorouders en dat tegenover je leven in de wereld. Bij velen loopt het nogal eens scheef en wordt prioriteit gegeven aan hoe men in de wereld overkomt.

Veel mensen zien zich als geslaagd wanneer ze een goede baan hebben, dat daar een woestijn thuis tegenover staat dat doet niet ter zake. Conflict over concflit in je prive-leven, als je maar een goed image hebt dan ben je pas geslaagd, je noemt dat wellicht ook nog gelukkig. Kortom: een eclips hier laat zien of je hoort bij de mensen die een onoverbrugbare kloof hebben gemaakt tussen hun prive en maatschappelijk leven. Ideaal is wanneer er wederzijdse voeding tussen beide gebieden is. Dat is de les voor deze 5 maanden.

Polariteit Huizen 5 - 11

Dit is de polariteit van expressie: en de polariteit ligt dan tussen jij als individu en jij als lid van een groep. Ken je de dingen die je de overtuiging geven dat je een speciaal iemand bent, een waarde hebt die uniek is of leid je dat af van je kinderen, je producten, je vertoningen, je gepronk met geld en bezit, veroveringen in de liefde, en wil je daar desnoods wel voor naar het casino of onderdruk je de waarheid over jezelf met de spiritualiteit van alcohol en drug? Heb je vrienden of verschuil je je achter zogenaamde spiritualiteit, astrologie en the new age met name? Praat je over wat er allemaal verkeerd is in de maatschappij, natuurlijk zonder naar jezelf te kijken? Wel als deze activiteiten plotseling toenemen dan reikt de eclips je een les aan die gaat over eerlijke zelfexpressie.

Polariteit Huizen 6 - 12

Dit is de polariteit van dienstbaarheid en harmonie. Harmonie blijkt het allereerst in je gezondheid: wie harmonisch van binnen naar buiten opereert, het werk aan zichzelf doet en dan de vruchten belangeloos ter beschikking stelt, die is in harmonie. Wie het dag en nachtritme zijn eigen waarde geeft die is in harmonie, herstelt steeds snachts van de verstarringen van de dag en geeft vorm overdag aan de vergaarde kosmische energie van de nacht. Een les geeft de eclips hier over de harmonie in je dagelijkse gewoonten op ieder gebied en in hoeverre onverwerkte ervaringen je verhinderen om in harmonie met jezelf, de wereld en de cosmos te leven. Kortom: dit is de mooiste eclips die je kunt hebben.


Nieuwe ontwikkelingen
Inmiddels kan ik een verdere ontwikkeling hier presenteren.

Aangezien de kern van de esoterische en energetische astrologie de zin van het leven tot onderwerp heeft, ligt het voor de hand de horoscoop te gaan gebruiken voor de centrale onderwerpen waar ieder mensenleven om draait.

Om het antwoord op de volgende vragen dus:
 • Hoe kom ik tot zelfacceptatie?
 • Waar ligt mijn levensmythe?
 • Hoe is de timing in mijn groeiproces? •  
  image

  Levenshulp
  Om deze vragen te kunnen beantwoorden heb ik een analysesysteem ontworpen dat bestaat uit de volgende stappen:
 • De astrologische synthese van de horoscoop.
 • De wetenschappelijke analyse op neurotische kenmerken.
 • De samenvatting van beide stappen in een persoonlijkheidsprofiel.


 • Deze informatie dient als voorbereiding voor het levenshulpconsult, c.q. de reeks consulten.
   
  image

  Consult
  Consulten vinden bij voorkeur schriftelijk plaats. Bij hoge uitzondering is een face tot face consult mogelijk.
   
  image