Home
 
Elementen
 
Ascendant
 
Berekenen
 
Yin Yang
 
Liefdeshoroscoop
 
Karakter
 
Beroep
 
Planeten
 
 
Achtergronden
 
Sterrenbeelden
 
Horoscoop bestellen
 
Naar AstroBoot
Yin Yang
- Yin Yang in de Chinese astrologie -

Yin Yang en Chinese astrologie

Yin Yang is naast de zogenoemde maanhuizen een van de bouwstenen van de chinese astrologie die berust op een doortimmerde levensfilosofie, op diepe wijsheid. De chinese astrologie geeft je diepe informatie die een zeer welkome aanvulling is op de westerse astrologie.


Tweedeling

Yin en Yang geeft de tweedeling aan binnen de kosmische energieën. deze opvatting geeft de wet van 2 weer. Hierin wordt de werkelijkheid opgevat als een geheel van polaire tegenstellingen of polariteiten. De mens bij vorbeeld bestaat in deze opvatting uit twee polen: de mannelijke polariteit = Yang en de vrouwelijke polariteit = Yin. Om tot bewustzijn te komen moet een man zijn Yin of vrouwelijke pool in zichzelf actief maken en de vrouw moet haar Yang of mannelijke pool. Yin is vrouwelijk, negatief-niet omdát het vrouwelijk is-, passief, zwak, meegevend, meegaand, volgend, wereldlijk, zwaar, lichaam, vochtig, koel en donker. Yin stelt de krachten van het vierkant, Maan en regen voor. Haar kleur is zwart. Yang is mannelijk, positief, actief, sterk, leidend, goddelijk, inspiratie, opwaarts gericht, ziel, warm en licht. Yang vertegenwoordigt de cirkel, Zon en de Aarde. Zijn kleur is wit.


 

ordenend principe

Basiseigenschappen van de tekens van de chinese dierenriem.
yin yang

Om tot bewustzijn te komen verdeelt de menselijke geest de werkelijkheid in tegenstellingen, polariteiten. Deze moeten dan weer verenigd worden, aangezien eenpoligheid leidt tot dood, verstarring en oorlog. Het meest dramatisch komt dit in je persoonlijk leven tot uiting in je houding tegenover je partner en de mensen om je heen.

Het leven van de mens is een grote dans waarin de figuren bestaan uit de steeds veranderende verhouding tussen de yin yang polariteiten, wat naast de chinese astrologie zo mooi wordt verbeeld in de tarot.


 


 

Ben je een yin of yang type?

Bereken je chinese sterrenbeeld en lees in de tabel af of jouw maandier een yin of yang beest is.

Je Chinese Horoscoop/ Sterrenbeeld luidt:

Belangrijke aanvulling op de westerse astrologie.
image

Yin typen

De volgende maandieren vallen onder de yin polariteit

  • Rat, Buffel, Konijn, Aap, Hond en Zwijn
Heb je een Yin karakter en wil je daarvan een uitgebreide beschrijving lezen, bestel hem dan via de Paypal knop. Bij "geef product aan", vul je in Yin Karakter. :

Geef product aan

Yang typen

De volgende maandieren vallen onder de yang polariteit

  • Tijger, Draak, Slang, Paard, Geit en Haan
Heb je een Yang karakter en wil je daarvan een uitgebreide beschrijving lezen bestel hem dan via de Paypal knop. Bij "geef product aan", vul je in Yang Karakter. :

Geef product aan


 Dr. Martin Boot

Acher de Hor 4
9394 TN Lieveren
Telefoon: 050 5010734
Voor vragen en contact click hier