Hoe werkt energetische astrologie?

Energetische astrologie is ouder en dieper dan de normale westerse.
 
image
Energetische astrologie is de vorm die ik heb bedacht en beoefen.

Ik vat de horoscoop op als boodschapper van de ziel. En niet alleen de horoscoop. Iedereen krijgt voortdurend signalen van de ziel die je op het rechte pad houden. Soms licht, soms fors. Het rechte pad vanuit het leven zelf gezien welteverstaan.

Met name wanneer je ver bent afgedwaald van je kern, geeft je ziel een flink signaal. De laatse fase is daarbij een lichamelijk signaal, een signaal in de materie dus.

Een voorbeeld.

zelfontplooiing Enige tijd geleden kreeg ik ploseling hevige kramp in mijn rechterbeen. Zo hevig dat ik nauwelijks kon lopen, mijn been was een ijzeren staaf als het ware. En als ik al een paar pasjes liep, leek ik wel 20 jaar ouder.

Wat doe je met zoiets? Naar een fysio-therapeut hollen? Op de eerste plaats is dat niet mijn manier van doen en op de tweede plaats kon ik juist niet hollen door dat been.

Analyse van het signaal

Mijn been was verstard, verstijfd. Ik moest dus ergens verstard geraakt zijn. En wel zo dat ik niet meer kon lopen. Niet meer verder kon.

Signaal 1: luidt dus: Zo niet verder: je beweegt je op een manier in je leven die leidt tot verkramping, verstarring, overmatige veroudering.

Dan komt de vraag: waar komt die manier van voortbewegen vandaan? Het antwoord is simpel: uit mijn overtuigingen. Maar welke dan? Ik heb een lichamelijk signaal nodig, dus het zijn niet overtuigingen die bij mijn zelfwaarneming vooraan liggen.

energetische astrologie

 

En dan komt de astrologie.

De informatie die we hier geven vind je nergens anders.
 
image Diepe onbewuste overtuigingen, waar vind je die? Hoe kom je erachter wat bij jou niet bewust is? Een tegenspraak binnen zichzelf bijna: hoe kan ik bewust zijn van wat mij niet bewust is?

De horoscoop is in dat geval een excellente bron van informatie. Die haalde ik er dus bij. Dat wil zeggen ik zocht in mijn radix naar het punt van de diepste, onbewuste gedachten over mezelf. En ja, voor mij is dat punt gemakkelijk te vinden.

Ik bestudeerde het punt diepgaand, trok er mijn conclusies uit en veranderde stapje voor stapje de opvattingen over mezelf en per stap kon ik beter lopen.

Zo werkt energetische astrologie.

temperamentenleer
 
 
image

U ook?

Wie astrologie op deze manier wil gebruiken en op grond daarvan advies over levensvragen wil, kan desgewenst bij mij terecht.

Kijk ook eens hier Energetische astrologie