- Energetische Astrologie complete beroepsopleiding -
View Services

Wat vindt u hier?

De beroepsopleiding energetische astrologie van Dr. Martin Boot, die 10 boeken over astrologie schreef en 10 jaar lang samen met zijn vrouw astrologen opleidde. Ontwikkeld met Toepepaste Onderwijskunde RU Utrecht.
About Us

Opleiding in 12 lessen

Door toepassing van inzichten uit de toegepaste onderwijskunde kent deze opleiding een zeer lage drempel, een hoge successcore en een beperkte opleidingsduur. Maar vooral een grote mate van toepasbaarheid in de praktijk.
View Slideshows

Gezond zijn en blijven

Gezond is iemand bij wie alle niveau's op elkaar zijn aangesloten: de lichamelijke, de psychische en de spirituele. Astrologie op de juiste manier bekeken en toegepast is een van de beste gidsen en analyseinstrumenten in dit opzicht.
 
 

Toelichting op deze opleiding

Voor wie astrologie wil gebruiken als gids voor bewustwording van zichzelf zijn patienten.

image

In de gangbare literatuur wordt weinig aandacht besteed aan de energetische astrologie. Dat is verbazingwekkend. Het komt wellicht doordat men teveel ervan uitgaat dat Astrologische informatie net zoiets moet zijn als natuurkundige. In feite slaat een dergelijke opvatting de plank mis. Astrologie geeft informatie over de ontwikkeling van de mens als "geestelijk" wezen, als complete entiteit.

Voorbeeld Een praktische toepassing hiervan is te vinden in mijn boek Midlife Crisis . Ik betoog daarin dat om het 40e jaar de ontwikkeling van de mens zich op een dieptepunt bevindt en laat zien hoe de inhoud van die levensfase kan worden afgelezen aan astrologische informatie.

Het boek verscheen in 1989 en in 2011 werd in psychologisch onderzoek de juistheid van de inhoud van het boek bevestigd.

Ik kon tot dit inzicht komen doordat ik de astrologische informatie niet opvatte als natuurkundige of sterrenkundige feiten, maar als symbolen voor energieen. Ik gaf daarmee een concrete uitwerking van de energetische astrologie. Een uitwerking die over echte mensen gaat en ook nog eens ter zake doet.

Gezond zijn, gezond blijven Een diepgaande inleiding in de energetische astrologie geeft deze opleiding. Een van de lessen gaat expliciet over de energetische kant van gezondheid.

Citaat

Zo binnen, zo buiten

Hier ontdek je een belangrijk gedeelte van de algemene wet die het leven beheerst: alleen als uiterlijke en innerlijke omstandigheden vergelijkbaar zijn, functioneer je goed. Ofwel: als je energie├źn uit de buitenwereld aantrekt die niet bij jezelf passen, dan is de kans groot dat je ziek wordt. Zo boven zo beneden zegt de Westerse mystiek, maar evenzeer geldt: zo binnen, zo buiten.


Einde Citaat

De opleiding bestaat als sinds 1987 en heeft tot nu toe ruim 5000 deelnemers gekend.

Hoe werkt het: Is voorkennis vereist?

Door toepassing van wetenschappelijke inzichten uit de toegepaste onderwijskunde is geen enkele voorkennis vereist en toch beschikt de deelnemer na afloop van de opleiding over meer vaardigheden dan wie een gewone jarenlange normale astrologie opleiding heeft gevolgd. Het werkt namelijk als volgt:

Direct vanaf het eerste moment en vanaf de eerste les begint de deelnemer met horoscoop duiding. Dus niet met een hele bundel theortetische verhandelingen, maar rechttoe recht aan volgens de formule:

Dit is het energetische principe en zo wordt dat weergegeven in de horoscoop. Ook in de jouwe en ga nu na wat dat in jouw geval betekent. Kijk vervolgens ook eens in een of meer voorbeeldhoroscopen en zie wat het daar betekent.

Dus al doende leert men en wel van iemand die meer dan 30 jaar ervaring heeft zowel op onderwijsgebied als op de inhoudelijke gebieden van esoterie, astrologie en psychotherapie.

De opleiding zelf is daarbij ook nog eens bijna 30 jaar uitgetest en stap voor stap verbeterd.

Inhoud en kosten van de opleidingDe opleiding bestaat uit 12 lessen die per e-mail worden toegezonden. Per les betaalt de deelnemer slechts € 15,= , inclusief begeleiding.

De deelnemer heeft geen enkele verplichting boven het cursusgeld voor een enkele les en besluit per les of hij/zij doorgaat of niet.

De volgende boeken worden gebruikt:

 1. Van Ram tot Vissen, 8e druk e-boek
 2. U betaalt: € 15.=

  Geef product aan

  Vermelden Van Ram tot Vissen "geef product aan" Na bestelling neem ik contact met u op.

  Astrologie in het dagelijks leven, 2e druk e-boek . U betaalt: € 15.=

  Geef product aan

  Vermelden Dagelijks Leven onder "geef product aan". Na bestelling neem ik contact met u op.