• Image 1
  Je geboortehoroscoop

  De poort naar liefde, zelfkennis, je levenstaak, je karakter of je beroep.

  Zelfkennis...
 • Image 2
  astrologie je weg naar bewustzijn

  Bewustzijn is de sleutel naar een gelukkig en harmonisch leven. De astrologie van Dr. Martin Boot reikt je die sleutel aan

  Astrologie en bewustzijn...
 • Image 3
  Ontwikkeling

  Het leven staat niet stil, is een doorlopende weg naar meer bewustzijn, naar meer jezelf zijn. Een van de toepassingen van je geboortehoroscoop is daarom de Jaarhoroscoop.

  Esoterische Jaarhoroscoop...
 • Image 4
  Beroep

  De kunst is een beroep te vinden dat past bij je persoonlijkheid. De geboortehoroscoop geeft daarbij trefzekere aanwijzingen.

  Je beroep als je roeping
 • Image 5
  Liefde

  De partner die bij je past. Hoe ziet die eruit en wanneer vind je die? Je geboortehoroscoop geeft het antwoord in een specifieke uitwerking.

  Je liefdeshoroscoop door Dr. Martin Boot...

Wat is een geboortehoroscoop of radix?


image geboortehoroscoop
Hier ziet u een radix of geboortehoroscoop: de hemellichamen, de huizen, de ascendant, het MC, het IC, de descendant, de aspecten.: alles ziet u in één oogopslag.

Deze afbeelding komt tot stand door een relatief eenvoudige berekening. Horoscoop berekenen: gratis hier; waarin iemand de geboortegegevens [ geboortedatum, -plaats en -tijd ] invoert. Deze resulterende afbeelding is de basis van alle astrologische kennis; uw karakter, uw levensloop, uw geluk in de liefde, alles kan worden gelezen in de geboortehorosoop, tenminste als u te maken heeft met een echte met de hand vervaardigde.

Daarbij moet nog een extra kanttekening worden gemaakt en die luidt dat de gewone astrologie alleen maar de kennis geeft over de mens en zijn psychologie zoals die bekend was in de tijd van omstreeks de geboorte van Christus. Daarbij wordt gedaan alsof de standen in de horscoop bepalen wie je bent. Dat was wellicht zo toen de psychologie nog niet was uitgevonden, men wist wellicht niet beter, maar tegenwoordig ligt dat wel even anders. Nu weten we dat de mens zelf verantwoordelijk is voor zijn eigen ontwikkelingsgang.
 

Horoscoop Duiden


image Het vak horoscoop-interpretatie of horoscoop duiden kun je slechts door jarenlange oefening en diepe toewijding leren; daarbij is een grondige scholing in psycho-therapie of minstens psychologie onontbeerlijk. Het is dus niet zo dat de astrologie of de horoscoop je de psychologie aanreikt zoals zo dikwijls wordt gesteld.

Ik leg hier alle grondbegrippen van de geboortehoroscoop uit, met heldere interpretaties. En wie alle verwijzingen volgt krijgt weldra een goed inzicht in wat astrologie je via je geboortehoroscoop te bieden heeft.

Het bijzondere van astrologie is dat de basis ervan bestaat uit een overzichtelijke reeks formules. Deze formules, de zogenoemde horoscoopstanden, moeten steeds opnieuw van inhoud worden voorzien; ze moeten steeds opnieuw worden geinterpreteerd. Wat 100 jaar geleden een toepasselijk interpretatie was, is vandaag de dag achterhaald. Dat komt doordat we steeds in bewustzijn toenemen. Het bijzondere van astrologie is dus dat de kern, de radix, ervan nooit verandert. Wat verandert en moet veranderen zijn de betekenissen die aan die kern moet worden toegekend.

In dit opzicht is astrologie verre superieur aan de wetenschap, waarvan de formules imnmers steeds verouderen en moeten worden vervangen door nieuwere die beter passen bij het voortschrijdend inzicht. Voor nadere adstructie zie de betekenis van Mercurius

Maar bij de toepassing van de kern in de astrologische praktijk is er weer veel mis en kan de astroloog nog heel wat leren van de wetenschapper. Wat er allemaal mis is zie je kernachtig geformuleerd op aspecten en de astrologische theorie