maandhoroscoop

Bestellen via PayPal: je betaalt vooraf
Je bestelt op een uiterst veilige manier via PayPal, zo kun je desgewenst je creditkaart gebruiken of je eigen Payal rekening. Na betaling volgt het formulier waarop je je geboortegegevens invult. Direct na ontvangst krijg je bevestiging en bericht.


Bestel hier je complete persoonlijke jaarhoroscoop
voor € 55,=


Je chinese karakterhoroscoop kort en krachtig met voorspelling voor € 1.30 Klik hier

 • Wil je weten wat jouw sterrenbeeld zegt over hoe jij bent in de liefde? Klik hier voor € 1.30


 • Alles weten van je relatie voor € 1.30? Klik hier
 • Je volledige GeboorteHoroscoop met tekening en standaardinterpretatie 25-30 pp voor 1.30 Klik hier
 • Diepgaand Tarotconsult online voor € 1.30 Klik hier

 • Diepgaande karakter-
  beschrijving van je sterrenbeeld voor € 1.30: click hier
 • Je naamhoroscoop/de geheime betekenis van je naam voor € 1.30 Klik hier
 • Je complete numeroscoop voor € 1.30 Klik hier
 • Vind hier alle medicijnen die je nodig hebt en bestel direct!


 • Grenzen van de astrologie

  Astrologie kan een heel belangrijk hulpmiddel zijn voor je persoonlijke groei, maar waar liggen de grenzen of heeft astrologie op alles betrekking zonder dat je ergens anders iets van hoeft te weten, zoals astrologen menen?

  Er is aardig wat onderzoek gedaan naar de vraag of mensen hun sterrenbeeld herkennen. Altijd zijn er dan wel een paar informanten bij die zeggen zich niet te herkennen. Deze informatie wordt dan doorgaans afgedaan als "onwillig", "typisch iemand die zichzelf niet wil onderzoeken", dus nooit als een serieuze vraag ten aanzien van de astrologie of liever gezegd de gangbare intepretaties die astrologen geven aan sterrenbeelden.

  Onlangs bood zich een gelegenheid aan die niet zo gemakkelijk weggepoetst kan worden. Op het Horoscoop forum van astroboot meldde zich een astrologe die hetzelfde probleem had: ze herkende zich op geen enkele manier in de beschrijving van de zon in haar horoscoop. [ Zon in Ram ]

  Ze beschrijft het probleem als volgt:

   in het teken Ram herken ik mij het allerminst (en ook niet in de Leeuw). Ik ben doorgaans heel geduldig, reageer traag en bedachtzaam, ben graag op de achtergrond, luister graag naar anderen, neem kritiek gemakkelijk in mijn hart op, enz.

   Maar nu heb ik toevallig wl de Zon in Ram. Diezelfde Zon staat echter ook in het 12de huis, met een vierkant op Saturnus. Verder heb ik ook Venus en Mercurius in Vissen, en Ascendant Stier. Allemaal "verzachtende omstandigheden" voor het onstuimige, agressieve teken Ram ? Zo wordt het doorgaans geduid

   Maar kan men door de aanwezigheid van al die andere constellaties de Ram-eigenschappen zomaar wegduwen?

  Hier staat het probleem duidelijk aangegeven: Volgens de regels die astrologen hanteren, moet de astroloog voorspellen dat in dit geval de eigenschappen van het teken Ram niet duidelijk spreken, dat in astrologen jargon "de zon niet werkt", of "de zon zwak is". Volkomen juist, en ook nog eens bevestigd door iemand die niet kan worden weggezet als iemand die de astrologie in een slecht daglicht wil zetten of niets van zichzelf wil weten.

  Het komt veel voor dat interpretaties niet worden herkend. Een heel sterk geval is te vinden in het boek "horoscope symbols": van Robert Hand die beweert nooit enig verband tussen Venus en geld gemerkt te hebben. Wie zijn horoscoop bestudeert ziet in een oogopslag hoe het zit met geld en Hand, een man die heel veel geld aan astrologie verdient, en dat Venus daar inderdaad geen rol in speelt. Maar voor ieder ander heeft Venus wel met geld te maken, al was het alleen maar te zien aan de correlatie die de bewegingen van Venus hebben met prijsbewegingen op de effectenbeurzen van de wereld.

  De grens van de astrologie zoals die door astrologen wordt beoefend is de volgende: Deze vorm van astrologie geeft informatie, maar vertelt er niet bij hoe met die informatie om te gaan.

  Astrologen zijn dan ook van mening dat informatie alleen genoeg is, dat informatie gelijk staat aan weten en dat weten gelijk staat aan bewustzijn. Het is dezelfde naiviteit die je vindt bij voorbeeld in de psychologie van Jung en Freud: zoek een verklaring en het probleem is opgelost. Zoek een theorie en je bent spiritueel bezig. Genezen door inzicht om het met een reclame-kreet te zeggen. Naief, de eerste fase van bewustzijn die voor de laatste wordt gehouden.


  l
  eXTReMe Tracker