lucht temperament
Lucht temperament
Horoscopen voor 1.30

Horoscopen helder en to the point: AstroBoot. De rode draad in de horoscoop
In het boek Karakter en Liefde behandelde ik net als in Astrologie leren, deel 2, de temperamentenleer volgens de moderne westerse astrologie. Zie ook Lucht temperament
Astrology a critical review with practical implications

artikelen over Astrology  en horoscopen Wil je als eerste weten welke nieuwe artikelen er zijn op astroboot, click dan hier

aarde  temperament in de moderne westerse astrologie

Lucht temperament

In de westerse astrologie worden 4 elementen gebruikt. De esotericus beschikt nog over een vijfde elementen. Voor een handzame berekening en duiding ga naar dit adres.

Add to Google Voeg AstroBoot toe aan je Google Startpagina en krijg zo steeds het laatste nieuwsCITATEN UIT VAN RAM TOT VISSEN De weg van de Heremiet naar liefde, harmonie en geluk Dr Martin Boot Dr Martin Boot, Lieveren, 2007

Element Lucht

Vuistregels uit de elementenleer

Lucht duidt het vermogen aan om over de dingen na te denken, ervan te leren en erover te praten, ze mee te delen aan anderen. Lucht symboliseert het leren. Lucht is de toeschouwer. Te veel lucht in een karakter uit zich in een individu dat zijn leven besteedt aan toekijken en praten. Te weinig lucht duidt erop dat iemand zich niet kan losmaken van zichzelf en niet echt objectief kan zijn en niet kan omgaan met gelijken.

Lucht is het symbool voor het vermogen om dingen uit te praten, compromissen te sluiten.

Gebrek aan lucht duidt op een overmnatige subjectiviteit en dat de ander niet wordt waargenomen; problemen dus in het relationeel leven.

Enige regels voor element-combinaties

Wie zijn eigen horoscoop bekijkt op de verdeling van elementen zal snel zien dat er meer dan een element op de voorgrond treedt. Doorgaans is in een horoscoop sprake van de combinatie van twee elementen die op de voorgrond treden. Ik duid de betekenis van de mogelijke combinatie van twee hier aan en verwijs verder naar mijn boek Karakter en Liefde, waarin de astrologische elementenleer uitputtend wordt behandeld.

Lucht met vuur

Twee elementen van zelfexpressie leveren onder andere de top-zakenman, het originele karakter, dat alles aan het rollen brengt. De combinatie staat voor gevoel voor humor en een groot vermogen om gedachten onder woorden te brengen. Er is weinig interesse voor de problemen van anderen.

Voorbeelden
  1. Horoscoop Theo van Gogh
  2. Horoscoop Balkenende
Lucht met Aarde

Hier is alles rationeel, objectief, logisch en realistisch. Deze combinatie duidt op pedanterie en is uitstekend geschikt voor iedere vorm van precisiewerk.

Voorbeelden
  1. Horoscoop Pieter van Vollenhoven
  2. Horoscoop Henk de Velde
  3. Horoscoop Johan Friso
Lucht met water

Staat symbool voor de neiging om in de eigen wereld van fantasieen te leven en verder niets te doen. Het is de ideale combinatie van psychotherapeuten vanwege het vermogen zich af te stemmen op het on- en onderbewuste en wat daar werd opgevangen onder woorden te brengen. Maar om deze combinatie productief naar buiten te laten werken, is hulp van aarde of vuur nodig.

Voorbeelden
  1. Horoscoop Erika Terpstra


Een zeer uitgebreide beschrijving van het Temperament in boekvorm vind je voor € 1.30 Klik hier waarin het lucht temperament wordt beschreven, het relationeel leven, de opvoeding van een lucht kind, de betekenis van creativiteit, een test op hoe je eigen lucht functioneert en nog veel meer.

Onderzoek

Om uit te vinden of er een verband is tussen de elementen en de oude temperamentenleer heeft AstroBoot een doorlopend onderzoek gestart waar iedereen gratis de temperamenttest kan doen.

Astrology
  1. zelfkennis
  2. zelfontplooiing
Add to Google Voeg AstroBoot toe aan je Google Startpagina en krijg zo steeds het laatste nieuws

Valid XHTML 1.0 Strict