- maanastrologie: maanfasen in de horoscoop -
View Services

Artikelen over astrologie

Hoe belangrijk is

De maan is voor de meeste mensen het belangrijkste punt in de horoscoop. Het is dan ook niet toevallig dat in de voorspellende astrologie de maan het belangrijkste punt is. Voor de betekenis van de maan in de horoscoop zie hier.

Typenleer
De maan kan net als astrologie en elk onderdeel van de astrologie in het algemeen ook voor diepzinnige fantasieen en meditatie worden gebruikt. Daaruit volgt dan bij voorbeeld het ontwerp voor een psychologische typenleer in statu nascendi.

About Us

9 psychologische typen

met hun symbolen als heel kort voorproefje
Nieuwe maan : verborgen potentie. De nieuwe-maner is een opmerkelijk type mens, die volledig rechtdoet aan het symbool dat luidt De Lantaarn. De energie waarmee deze mens begiftigd is is nog onverbruikt en oorspronkelijk.

Voorbeelden John Addey, A Aalberts, Andre Barbault, Martin Boot, Koningin Beatrix, Jacques Chirac, Erasmus, Martin Heidegger, Paul Hindemith, Karl Marx, Slobodan Milosevic, Sarah Palin, Claus von Amsberg, Mellie Uyldert, Emile Zola


View Slideshows

Typen

Wassende maan : potentie naar het licht Dit type mens leert de kracht van de twee lichtbronnen benutten en is daardoor gericht op huis, familie en gemeenschap als eerste stap op de weg naar geluk en bewustzijn. Het symbool voor deze fase luidt windroos en dat is wat dit type mens kenmerkt. De dynamiek van meegaan en meegaandheid.

maanastrologie Voorbeelden Koning Albert II, Johan Cruyff, Dalai Lama, Geoffrey Dean, Charles Dickens, Walt Disny, Bob Geldof, Werner Heisenberg, Mussolini, Sarkozy, J G Toonder.
 
 

Psychologische typen in maanfasen, vervolg

Voor wie astrologie wil gebruiken als gids voor bewustwording van zichzelf.

image

Wassende maan : potentie naar het licht Dit type mens leert de kracht van de twee lichtbronnen benutten en is daardoor gericht op huis, familie en gemeenschap als eerste stap op de weg naar geluk en bewustzijn. Het symbool voor deze fase luidt windroos en dat is wat dit type mens kenmerkt. De dynamiek van meegaan en meegaandheid.

maanastrologie Voorbeelden Koning Albert II, Johan Cruyff, Dalai Lama, Geoffrey Dean, Charles Dickens, Walt Disny, Bob Geldof, Werner Heisenberg, Mussolini, Sarkozy, J G Toonder.

Halve maan, eerste kwartier: potentie ten top Dit type mens wordt gekenmerkt door een bruisende en vibrerende spanning en dynamiek: de scheppers en creators van deze wereld, gericht op constante verbetering, op meer en meer, gedreven door een soms triest ideaal, getrouw aan het symbool van de halve maan de fluit.

Voorbeelden Charles Baudelaire, George Bush, Al Capone, Miguel Indurain, Albert Schweizer, Dimitry Shostakovich

Driekwartmaan (kort voor volle maan) stromende harmonie Dit type mens zoekt compassie en vergeving en doet er goed aan dat rijkelijk om zich heen te verspreiden; boosheid is voor dit type mensen vernietigend op spiritueel niveau en de les is de les van het symbool voor de driekwartmaan:het hart.

Fernandel, Bill Gates, Johannes Kepler.

Volle maan, vervulling harmonie of conflict Dit type mens staat op het punt de rekeningen op te maken en definitieve besluiten te nemen over de weg naar het midden. Dit type mens leeft via sterke ups en downs. Wie weigert te kiezen zal een leven leiden van disharmonie, getrouw aan het symbool de spin.

Voorbeelden Silvio Berlusconi, Napoleon, Jan Campert, Fritjof Capra , Filip Dewinter, Fernandel, Bill Gates, Gorbatsj Gustav Mahler, Roland Holst, Dirk Scheringa.

Driekwartmaan (afnemende cyclus) demonstratie en uitzaaiing Dit type mens komt tot wijsheid en beschikt daar grif over, maar zal dat ook gebeuren ten goede of alleen in eigen voordeel en ten nadeel van anderen; zal deze mens leren geven of blijven nemen en zo alles onder de voet lopen, getrouw aan het symbool van de afnemende maan: de olifant?

Halve Maan (laatste kwartier) herorientering Dit type mens wordt gekenmerkt door brandende naar binnen gerichte opzwepende creativiteit, die zijn bron vindt in diepe zelftwijfel als bron voor een nieuw bewustzijn. Houdt de maan haar zuigende verleden kracht hier vast aan deze mens of ontstaat de nieuwe mens getrouw aan het symbool de kikker?

Afnemende maansikkel, vrij of loslaten Dit type mens laat zich kennen als diep en wijs of dwaas en eenzijdig dom. Laat de maan deze mens gaan of klemt hij/zij zich vast aan de oerschoot om nooit groot te willen worden; ontmoeten we we de wijze of ontmoeten we de boze? getrouw aan het symbool voor de afnemende maan: de inktvis.

Maansverduistering visionaire inzichten: angsten Het type mens dat hoort bij maansverduistering is hetzij een extreme vertegenwoordiger van de nieuwe maner, hetzij een verdoolde ziel die op het toppunt van zijn bestaan een begin neemt. Een groot gedeelte van het leven van dit type mens zal zich onopvallend en in stilte afspelen.

Let op: veel nieuwe maan mensen vallen onder dit type!

Wil je in een snel overzicht over jezelf dat iin verband staat met astrologie en Jung vraag dan de volgende informatie over jezelf op
 1. Temperamentenleer


 2. Voorbeeld Een andere praktische toepassing hiervan is te vinden in mijn boek Midlife Crisis . Ik betoog daarin dat om het 40e jaar de ontwikkeling van de mens zich op een dieptepunt bevindt en laat zien hoe de inhoud van die levensfase kan worden afgelezen aan astrologische informatie.

  Het boek verscheen in 1989 en in 2011 werd in psychologisch onderzoek de juistheid van de inhoud van het boek bevestigd.

  Ik kon tot dit inzicht komen doordat ik de astrologische informatie niet opvatte als natuurkundige of sterrenkundige feiten, maar als symbolen voor energieen. Ik gaf daarmee een concrete uitwerking van de energetische astrologie. Een uitwerking die over echte mensen gaat en ook nog eens ter zake doet.  Lees in dit verband ook het volgende boek :

  1. Astrologie in het dagelijks leven, 2e druk e-boek . U betaalt: € 15.=

   Geef product aan

   Vermelden Dagelijks Leven onder "geef product aan". Na bestelling neem ik contact met u op.