Betekenis Nieuwe Maan

Betekenis Nieuwe Maan

Astrologie wetenschappelijk onderbouwd en to the point: AstroBoot
Betekenis Nieuwe Maan in de horoscoopduiding
Betekenis Nieuwe Maan berekening en interpretatie in de bij horoscoop duiden
Zoeken op AstroBoot Horoscopen
horoscoop duiden flower

In Betekenis Nieuwe Maan beschreef ik kort de 9 psychologische typen die worden toegeschreven aan de verschillende Fasen van de Maan.

Betekenis nieuwe maan

Eerst de maan in 2012.

Jan-23-2012 02'41" Aquarius/ Waterman
Feb-21-2012 02'42" Pisces / Vissen
Mar-22-2012 02'22" Aries / Ram
Apr-21-2012 02'22" Taurus / Stier
Mei-20-2012 00'20" Gemini / Tweelingen
Jun-19-2012 28'43" Gemini / Tweelingen.
Jul-18-2012 26'54" Cancer / Kreeft.
Aug-17-2012 25'08" Leo / Leeuw.
Sep-15-2012 23'37" Virgo / Maagd.
Oct-15-2012 22'32" Libra / Weegschaal.
Nov-13-2012 21'57" Scorpio / Schorpioen.
Dec-13-2012 21'45" Sagitttarius / Boogschutter.


Bereken uw eigen maan Horoscoop berekenen

Astrologisch denken

Hier gaat er een nieuwe maan-cyclus van start. Dit gegeven wordt gebruikt als kern van de interpretatie. Dat is een interessante manier van denken. Voorwaarde is dat je ervan overtuigd bent, dat alles met elkaar in verband staat.

Er is ook een probleem. Namelijk hoe moet je nu vaststellen dat je een juiste invulling geeft? Eerst een paar voorbeelden.Dit is een tijd van vernieuwing en daardoor geschikt om nieuwe projecten te starten.

Dit is te tijd om te zaaien en nieuwe planten uit te zetten, althans planten die boven de grond uit komen.

Men is op zichzelf gericht bij nieuwe maan en subjectief ingesteld. Dat komt doordat de focus ligt op expansie, gewin voor jezelf, en maximalisering van je potentieel.

Beloften kunnen worden afgegeven, nieuwe banden gesmeed. Wat de aard daarvan is kan worden afgelezen uit het teken waarin de maan staat; welke acties de meeste kans van slagen hebben, welke nieuwe verwachtingen de meeste kans hebben om uit te komen, welke beloften de meeste kans van slagen hebben.

Bereken uw eigen Maan Horoscoop berekenen

Commentaar

De logica is duidelijk. Dat is ook de elegantie van astrologisch denken. Alleen: het is wel puur deductie, puur theorie. De valkuil is dat iemand de sluitende logica houdt voor de realiteit zelf. En inderdaad dat is de grote makke van de astrologische literatuur.

De vraag is dus. hoe kom je er nu achter of deze conclusies ook ergens op slaan in de realiteit?

Een kanttekening kan direct worden gemaakt: Zie naar het plant- en zaaivoorschrift. Het heeft weimig zin om van november tot maart te gaan zaaien in de natuur. Dat wil zeggen: dese uitspraken moeten niet letterlijk worden genomen. Ze moeten worden ingepast in concrete omstandigheden.

Dit is een basis-kenmerk van astrologische uitspraken. In het vele wetenschappelijk onderzoek dat er gedaan is naar deze uitspraken is met dit kenmerk naar mijn weten nooit rekening gehouden.

Een van de mogelijkheden van onderzoek is kijken of persoenen met deze maanstand in hun horoscoop kenkerende overeenkomsten hebben die boivendiebn vallen onder wat werd angegeven als betekenis van de noieuwe maan. Bij voorbeeld: op zichzelf gericht [ eventueel relationele problemen] leven in een eigen wereld; gericht op expansie, mensen van een grote belofte; mensen die vernieuwing brengen.

In mijn verzameling bevinden zich momenteel de volgende nieuwe maners:

Anadre Barbault, Koningin Beatrix, Martin Boot, Marlon Brando, Dwight Eisenhower, Desiderius Eramus, Federico Fellini, Walter Godefroot, Paul Hindemith, Johannes Paulus II, Voijslav Kostunica, Henri Landru, Lea Manders, KArl Marx, Alexander McQueen, Ad Melkert, Peter O'Toole, Maurice Ravel, Jan Jacob Slauerhof, Princes Stefanie van Monaco, Herman van Veen, Lech Walesa, Prins William, Emil Zola.


Moderne intepretatie Voor een moderne op onderzoek gebaseerde interpretatie -= afgeleid o.a. uit de genoemde verzameling horoscopen - zie de rechter kolom.

Tot slot. De deductieve manier van omgaan met astrologie past uitstekend in de Oudheid, maar is tegenwoordig uit den boze. Ze passen niet bij onze cultuur. Wij hebben wel degelijk de plicht om beweringen die over de werkelijkheid gaan te controleren en kunnen ons niet beroepen op uitspraken van de Ouden of op de Klassieke Astrologie . Die klassieke astrologie dient uitsluitend als studieobject naar de oorsprong van de uitspraken en als houvast hoe astrologisch denken in elkaar steekt. Daarna moet het werk nog gedaan worden dus. Ik gaf er een voorbeeld van in de interpetatie die te lezen is in de rechter kolom.

Astrologie Neuroticisme.

Voor de achtergronden van de wetenschappelijk onderbouwde astrologische interpretatie. Deze uitslag spreekt voor zich.