Nut van astrologie en horoscopen

zelfkennis, inzicht in levensprocessen, bewustzijn en zelfontplooiing

Astrologie heeft het meeste nut als je het voor jezelf gebruikt. Interpreteer dus als het enigszins kan zelf je horoscoop. Betrouwbare astrologie weet dat een ander nooit kan vertellen wie je bent. Je kunt hulpmiddelen aangereikt krijgen: dat gebeurt hier.
 
image

Nut
Astrologie is een taal en het nut van taal is communicatie, de mogelijkheid om je weten tot uitdrukking te brengen.

In de horoscoop reikt de astrologie je een model aan om naar jezelf te kijken. Het is dus niet zo dat je in horoscopen kunt lezen hoe het is, hoe het leven in elkaar zit of hoe jezelf in elkaar zit. Nee, je krijgt kennis aangereikt die jezelf moet toetsen aan je eigen werkelijkheid. Het is een houvast, net zoals een landkaart een houvast is als je je wilt orienteren in een bepaald gebied. De landkaart is niet het gebied zelf, maar een schematische voorstelling ervan. Kun je kaart lezen dan heb je profijt van een landkaart. Kun je niet kaart lezen, dan kom je ook op je bestemming maar wellicht minder gemakkelijk.

 
image

Vat op je leven door zelfkennis.
Zelfkennis is belangrijk als je effectief wilt leven. Als je als een dolleman door het leven wilt rennen, heb je geen zelfreflectie of zelfkennis nodig. Je stoot je neus dan wel en wie weet leer je ervan of raak je zo verslaafd aan het neuzen stoten dat je er gewoon mee doorgaat tot je dood.

Er zijn veel mogelijkheden om tot zelfkennis te komen, maar zonder ervaring heeft geen enkele kennis waarde. Je kunt dus daadwerkelijk leven nooit vervangen door kennis. Als je astrologie wilt gebruiken als vervanger voor het echte leven, als vervanger voor ervaring, dan heeft het geen enkel nut, anders dan dat je jezelf voor de gek houdt.
 
image

Levensprocessen
Je ervaring doe je op in het proces dat leven heet. Je inzicht in jezelf en de levensprocessen groeit al doende. Je kunt de astrologie gebruiken om de levensprocessen te verhelderen, zoals ik b.v laat zien in mijn boek over de midlife crisis.
 
image

Bewustzijn en zelfontplooiing
Als je op deze manier met je leven omgaat ontstaat bewustzijn, een bewuste houding en als je zo in het leven staat, kom je tot zelfontplooiing. Bewustzijn, inzicht, zelfkennis en zelfontpooiing zijn allemaal zaken die je alleen maar zelf kunt realiseren.

Een ander doet het niet voor je

Moeilijk? Vergeet het: je kunt gewoon gebruik maken van wat hier kant en klaar op je ligt te wachten. Dat is stap een. Je krijgt zo de nieuwste gezichtspunten over jezelf, inspirerend, bemoedigend.
 
image

Consult
Consulten vinden bij voorkeur schriftelijk plaats. Bij hoge uitzondering is een face tot face consult mogelijk.
 
image